Wijktijgers

Wijktijgers

0
1
2
3

Het project Wijktijgers is ontwikkeld door stichting Hoedje van Papier en wordt in Den Haag georganiseerd en uitgevoerd door Zebra. De Wijktijgers  leren onder begeleiding van het jeugdwerk van Zebra en vrijwilligers de beginselen van journalistiek, fotografie en video met als doel dat de stem van kinderen die opgroeien in aandachtswijken structureel wordt gehoord en dat deze kinderen opgroeien tot actieve en maatschappelijk betrokken burgers.

Hoe pakken we dit aan

In onze centra zitten de Wijktijgers, kinderen in de leeftijd van 9 tot en met 12 jaar, met hun kinderpersbureau's, zij volgen hier workshops en programma’s, die er op gericht zijn door middel van levensecht leren en actief burgerschap hun kennis, talent, creativiteit en verantwoordelijkheidsgevoel verder te ontwikkelen. Ze werken aan een gezamenlijk eindproduct zoals nieuwsbrief vloggen en leveren een bijdrage aan hun eigen Wijktijger weblog.

Wat doen de bewoners in de buurt

De Wijktijgers stellen zich op als actieve buurtbewoner en betrekken de andere buurtbewoners bij hun acties zoals bijvoorbeeld fleuropacties, Crownies en opschoonacties in hun buurt.

Het resultaat

Taal- en communicatievaardigheden van de deelnemers nemen toe. Het levensecht leren (binnen- en buitenschoolschools leren) brengt de kinderen in contact met onderwerpen zoals: mensen, organisaties, technieken en zienswijzen waar zij anders niet zo snel mee in aanraking zouden komen. Voorbeelden hiervan zijn: gezondheid, kunst, afval, duurzaamheid, groenvoorzieningen en ouderen in de wijk.

Buurtbetrokkenheid, oplossingsgericht en kritisch denken, en verantwoordelijkheidsgevoel worden vergroot.

Samen met

Basisscholen, vrijwilligers, gemeente Den Haag, woonzorgcentra, Haagse Hopjes, kinderboerderij en bibliotheek

En mogelijk gemaakt door: Gemeente Den Haag, Zebra en Stichting Hoedje van Papier.

Contact

Wilt u als professional op het gebied van zorg & welzijn meer informatie?  Dan kunt u contact opnemen met Wendy Houwing, w.houwing [at] zebrawelzijn.nl of Josée Mulder, j.mulder [at] zebrawelzijn.nl

In de wijken

Sociale Vaardigheidstrainingen
Spel aan Huis
VSD aanbod
Verlengde schooldag activiteiten
oudercoaches
Oudercoaches
Opvoedondersteuning
Opvoedondersteuning
Welzijn op de Brede Buurtschool
VoorleesExpress
VoorleesExpress
Stedelijke afstemming jeugdwerk
Jeugdwerk