Jongleren

Jongleren

Vanaf 1 januari 2018 zijn alle Voorscholen van Mooi welzijn, Voor welzijn en Zebra welzijn ondergebracht in de nieuwe organisatie JongLeren.
Verspreid over heel Den Haag zijn er in totaal 54 locaties.

JongLeren is dé organisatie in Den Haag waar peuters spelend leren en zich zo ontwikkelen. Er zijn 54 locaties van JongLeren, verspreid over heel Den Haag. Voorscholen heten vanaf nu Peuterleerplekken. De Peuterleerplekken van JongLeren zijn bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 2,5 tot 4 jaar.

JongLeren heet niet voor niets JongLeren. Bij ons kunnen jonge kinderen zich al spelend ontwikkelen. Wij denken dat peuters het meeste leren als zij zelf ontdekken en ervaren. JongLeren sluit aan bij de natuurlijke nieuwsgierigheid en fantasie van kinderen. De ouders zijn hierbij de belangrijkste partner. Samen zetten we ons in voor een optimale ontwikkeling van hun kind.

Alle Peuterleerplekken van JongLeren zijn verbonden aan een basisschool. De methode en programma’s die we op de Peuterleerplek gebruiken voor de ontwikkeling van de kinderen is dezelfde als die van de samenwerkende basisschool. Zo worden de kinderen stap voor stap voorbereid op de kleuterklas van de basisschool, vindt er een warme overdracht plaats en is er een doorgaande lijn aangaande de ondersteunende zorg.

Samenspel
Op veel van onze Peuterleerplekken bieden we ook Samenspel aan. Samenspel is de voorloper op de Peuterleerplek. Het is een speel- en leerprogramma voor kinderen tussen de 2 en 2,5 jaar en hun ouders. Onze pedagogisch medewerkers laten zien hoe al spelend de ontwikkeling van de kinderen gestimuleerd kan worden. Ouders ontmoeten andere ouders en de Nederlandse taal is belangrijk bij de activiteiten.

Voor meer informatie over JongLeren kunt u terecht op:
www.jonglerendenhaag.nl