ADO Kids: Sportieve samenwerking tussen Mooi welzijn en ADO Den Haag

ADO Kids: Sportieve samenwerking tussen Mooi welzijn en ADO Den Haag

22 oktober 2020 -- communicatie@xtra.nl

ADO Kids: Sportieve samenwerking tussen Mooi welzijn en ADO Den Haag
ADO Kids is ontstaan uit een samenwerking tussen Mooi welzijn (onderdeel van Xtra) en ADO Den Haag. Al sinds 2002 bouwen wij samen aan een langdurige relatie met kids van 0 tot 12 jaar. Primaire doelstelling is de kinderen te leren kennen, wat de mogelijkheid moet bieden om vroegtijdig zowel positieve als negatieve ontwikkelingen te signaleren. Daarmee wordt het mogelijk om kinderen op te voeden tot de positieve supporter van de toekomst. Eerdere projecten hebben bewezen dat de impact die een hoogwaardige voetbalclub heeft, kan worden aangewend om gedrag van de jeugd op een positieve manier te beïnvloeden. Sportiviteit en teamwork staan bij onze activiteiten centraal. Een dergelijk concept is binnen het Nederlandse betaald voetbal vooralsnog uniek!

Afgelopen maandag om verzamelden er ongeveer zestig ADO Kids bij De Aftrap, het jeugdcomplex van ADO Den Haag in het Zuiderpark. Ondanks de coronabeperkingen stond namelijk alweer de tweede ADO Kids-activiteit van het nog prille seizoen op het programma: een voetbaltoernooi!

Het toernooi werd georganiseerd met twee poules: één voor de kinderen van 9 en 10 jaar en één voor de kinderen van 11 tot en met 13 jaar. In beide poules speelden vier teams drie wedstrijden van vijftien minuten.
Tussen de partijen door vermaakten de ploegen zich met partijtjes onderling en het schieten op het ADO Den Haag-gatendoek. Het gebeurde helaas niet onder toeziend oog van de ouders en verzorgers die, vanwege de coronamaatregelen, een hele hoop mooie acties hebben moeten missen.

Een leuk gegeven was dat meerdere broers van deelnemers bereid waren gevonden om de wedstrijden te fluiten. Vaak hoefden zij overigens niet in actie te komen, want het ging er onderling zeer sportief aan toe.

Aan het eind van de ochtend kregen alle deelnemers bij de prijsuitreiking een mooie ADO Den Haag-medaille omgehangen. Een mooie en verdiende beloning na een gezellig toernooi.

 
Meer weten over ADO KIDS? Klik hier.
Bron