Welkom

Welkom

Wij ondersteunen bewoners in hun kwetsbare periodes; wanneer zij het tijdelijk of langdurig moeilijk hebben omdat ze fysiek en/of mentaal niet goed in staat zijn deel te nemen aan de samenleving. Wij benutten hun talenten en mogelijkheden en geven hen de kans problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.

Meer over Xtra

Het verhaal van

MEE-verhaal over kinderwens, zwangerschap en ouderschap

09 november 2017

Nieuws

Onbewerkt Talent gezocht!

01 december 2017

MEE Zuid-Holland Noord biedt jongeren met een lichamelijke beperking, chronische ziekte, NAH of ASS de mogelijkheid zich professioneel te laten coachen op weg naar passend en/ of betaald werk. Jongeren tussen 18 en 27 jaar worden van harte uitgenodigd zich aan te melden. Ben of ken je iemand die dolgraag aan passend en betaald werk wil komen, tot nog toe zonder succes? Klik hier voor aanmelding en meer informatie. Onbewerkt Talent wordt gefinancierd door CZK. Deelname is kosteloos.

ZoSamen verhuist!

28 november 2017

Vip voor vrijwilligers (Zoetermeer) heeft haar krachten gebundeld in ZoSamen en gaat vanaf januari 2018 onder de naam ZoSamen verder. In ZoSamen zijn ook MEE Zuid-Holland Noord en Palet Welzijn vertegenwoordigd. Vanaf 22 januari 2018 kunt u bij ZoSamen terecht aan het Stadhuisplein 1 in het Forum, waar meer dan 30 Zoetermeerse organisaties gevestigd zijn. U vindt ZoSamen in het Forum op het plein ‘Mens en Maatschappij’.

Op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen? Meld u aan voor de ZoSamen nieuwsbrief.

 

03 november 2017

Op dinsdag 31 oktober hebben bestuurders van tien instellingen uit de sector zorg en welzijn, waaronder Xtra, hun handtekening gezet onder het Charter Diversiteit. Daarmee verbinden zij zich aan het werken aan meer diversiteit in hun organisaties.

Dit feestelijk moment was onderdeel van een Charterbijeenkomst die Diversiteit in Bedrijf samen met Voor(t)gaan in verandering en het Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie in Utrecht over diversiteit in zorg en welzijn organiseerde.
Tijdens de bijeenkomst tekenden de volgende tien organisaties het Charter: Nederlandse Vereniging van Toezichthouders in Zorg en Welzijn (NVTZ), AxionContinu, Kommak, Mentorschap Nederland, NWO, Prinses Máxima Centrum voor kinderoncologie, Siriz, Youké, Xtra en ZonMw. Met ondertekening van het Charter Diversiteit zegt een werkgever toe een effectief diversiteitsbeleid te bevorderen via door de onderneming of organisatie zélf geformuleerde maatregelen, gekoppeld aan bedrijfseconomische doeleinden. Het Charter Diversiteit is een onderdeel van het project Diversiteit in bedrijf. Dit project ondersteunt werkgevers en werknemers in hun streven naar meer diversiteit in hun organisaties via het aanreiken van kennis, netwerken en advies. Werkgevers kunnen hierdoor hun resultaten verbeteren. Het Charter Diversiteit telt nu 103 ondertekenaars.
Voor meer informatie: www.diversiteitinbedrijf.nl

Twitterfeed

Wij hebben onze krachten gebundeld in Xtra

Op zoek naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Bent u op zoek naar praktische informatie over wat wij doen, tijdstippen en locaties? Of wilt u meer weten over het nieuws uit de wijken? Klik dan op de buttons hieronder. U wordt dan doorgezet naar de websites van de welzijnsorganisaties MOOI, VÓÓR Welzijn, Zebra of werkmaatschappij MEE en Xtra + (JIP, JIT en SMW +).

ZebraVOOR WelzijnMOOIMEEJIPJITSMW +