Welkom

Welkom

Wij ondersteunen bewoners in hun kwetsbare periodes; wanneer zij het tijdelijk of langdurig moeilijk hebben omdat ze fysiek en/of mentaal niet goed in staat zijn deel te nemen aan de samenleving. Wij benutten hun talenten en mogelijkheden en geven hen de kans problemen zelf op te lossen, in en met hun sociale netwerk.

Meer over Xtra

Het verhaal van

Integrale Cliënt- ondersteuning MEE en Xtra

08 augustus 2016

Nieuws

Xtra ondertekent intentieverklaring DonorDialoog

11 oktober 2017

Op dinsdag 10 oktober vond de startbijeenkomst  DonorDialoog plaats. Ook tekenden alle partners, waaronder Xtra, een convenant, waarin we aangeven dat we ons gaan inzetten voor de DonorDialoog in Den Haag.

In Nederland staat ongeveer 40% van de mensen geregistreerd in het Donorregister. Maar grote steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam blijven achter. Vooral onder mensen met een diverse etnische en religieuze achtergrond wordt weinig geregistreerd. Onbekendheid, gebrek aan passende informatie en taalknelpunten kunnen hierbij een rol spelen.

DonorDialoog Den Haag 2017
In 2017 start de Nederlandse Transplantatie Stichting samen met Stichting MeSam en verschillende Haagse partners in Den Haag de DonorDialoog starten. Het doel van de DonorDialoog is: diverse doelgroepen bereiken, voorlichting geven en informeren over donorschap. Op basis van de informatie kunnen mensen een bewuste keuze maken. Vanuit alle partnerorganisaties worden sleutelfiguren getraind. Zij gaan in gesprek met diverse gemeenschappen in Den Haag om de dialoog over Donorschap op gang te brengen. In totaal worden er 50 dialogen georganiseerd in Den Haag.
De DonorDialoog wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS.

Xtra als geheel ISO gecertificeerd

05 oktober 2017

Binnen Xtra heeft in alle werkmaatschappijen de externe audit op ISO 9001:2015 plaatsgevonden. Dit heeft tot een mooi positief resultaat geleid. Xtra is vanaf nu als geheel ISO gecertificeerd. Dat wil zeggen dat naast MOOI, VOOR Welzijn, Zebra en Xtra plus nu ook MEE/VTV en Xtra Werk voorgedragen worden voor toevoeging aan onze certificering. MEE was al wel gecertificeerd door Bureau Veritas, maar valt nu onder ons certificaat bij Lloyd’s Register. De auditoren waren enthousiast over de wijze waarop wij onze kwaliteit op orde hebben. Zij benoemden dat Xtra een goede focus en een goed beeld heeft. Er is goed in kaart wat er in onze omgeving speelt en wat onze klanten nodig hebben. Dit was te zien op ieder niveau in de organisatie.

15 augustus 2017

Afgelopen week startte in wijkcentrum Mariahoeve een bijzonder initiatief: Xtra begon er samen met Hack The Planet het proefproject ‘Elders VR’, waarbij senioren kennismaken met het fenomeen Virtual Reality. Het project is een uitwerking van het concept waarmee Hack The Planet eind vorig jaar een zogeheten Hackathon won over ouderenzorg. Het idee is dat door middel van Virtual Reality, senioren die eenzaamheid ervaren, uit hun isolement worden gehaald.

Bij Virtual Reality krijgen deelnemers een speciale bril op, waarmee je als het ware een andere wereld binnenstapt. Op die manier kan men bijvoorbeeld ervaren hoe het is om te duiken in het Great Barrier Reef, op safari te gaan in Afrika of in een gondel door Venetië te varen. Het op deze manier vergroten van je wereld blijkt veel gespreksstof op te werpen bij de deelnemers, die altijd in koppels van twee meedoen.

‘Ik ben gaan duiken’ zegt Rebecca, bezoekster van het Wijkcentrum. ’Het is net echt. Ik denk dat het helpt om mensen even uit de realiteit te halen. En je raakt aan de praat met elkaar omdat je samen iets meemaakt.’

Floris van Hack The Planet: ‘Wat we hier testen is nagenoeg precies hetgeen we op de tekentafel hadden. Deelnemers reageren heel enthousiast. Het project is nog volop in ontwikkeling. De virtuele omgevingen die hier getoond worden hebben een exotisch karakter, maar in vervolgproject ‘Elders@Home’ kunnen ouderen straks vanaf de bank thuis, een virtueel kijkje nemen in bijvoorbeeld een wijkcentrum of bij een dagbesteding. Zo worden de drempels voor wie gebruik maakt van de bril verlaagd.’

Aan deze pilot, die binnenkort ook zal worden gestart in de Julianakerk in Transvaal en aan het Cromvlietplein in Laak-Noord, is een onderzoek gekoppeld in de vorm van een vragenlijst voor deelnemers. Doel daarvan is te bekijken of deze test na verloop van tijd inderdaad een vermindering van eenzaamheidsgevoelens tot gevolg heeft.

Nieuwsgierig geworden?
De Virtual Reality set zal ook in gebruik zijn tijdens de komende Goed Voor Elkaar festivals in Den Haag. Kijk voor de data en locaties op www.denhaag.nl/voorelkaar. Voor vragen over de pilot in de wijkcentra kunt u contact opnemen met Stef Beun via s [dot] beun [at] voorwelzijn [dot] nl.

Twitterfeed

Wij hebben onze krachten gebundeld in Xtra

Op zoek naar wat wij voor u kunnen betekenen?

Bent u op zoek naar praktische informatie over wat wij doen, tijdstippen en locaties? Of wilt u meer weten over het nieuws uit de wijken? Klik dan op de buttons hieronder. U wordt dan doorgezet naar de websites van de welzijnsorganisaties MOOI, VÓÓR Welzijn, Zebra of werkmaatschappij MEE en Xtra + (JIP, JIT en SMW +).

ZebraVOOR WelzijnMOOIMEEJIPJITSMW +